Top

Showcase Leiders

Jean Paul (JP) Verhees

Jean Paul is geboren en opgegroeid in Nederland, speelde in de jeugd bij wat nu voetbalclub Helmond Sport is. Hij verhuisde in 1970 naar VS om voor Westmont College in California te gaan spelen. Hier haalde hij zijn Bachelor diploma in Sociale Wetenschappen en Lichamelijke oefening (LO). Hij vervolgde zijn carrière als profspeler in zowel de NASL en ASL competitie.
Behalve als profspeler is Verhees ook een college coach van formaat geweest in de VS. Hij was hoofdcoach van het dames voetbalteam van de universiteit van California-Berkeley (Cal), waar zijn team 2 keer nationaal kampioen van de NCAA Divisie 1 is geworden. Hij heeft ook gecoached bij Westmont College en de universiteit van San Francisco. Verhees heeft nog een aantal privé clubs gecoached en is ook assistent coach van het Amerikaanse Under-20 team en het Amerikaanse National Team in 2000 geweest.

Tijdens zijn carrière heeft Verhees verschillende coach certificaten ontvangen zoals USSF, the Swiss International Soccer Federation, NSCAA en hij is een actief lid van de NCSAA Coaches Associatie.

Erik Visser

Erik Visser is een Nederlandse coach die sinds 1978 in VS woont. Hij zal de showcase leiden en o.a. alle mannelijke spelers beoordelen en de kansen bekijken op welk niveau spelers in collegevoetbal kunnen instromen. Visser is hoofdcoach geweest voor de Universiteit van San Francisco van 2000-2013. Hij behaalde met zijn team ‘the Dons’ vier keer de NCAA play-off en was drie keer benoemd tot WCC Coach of the Year.

Hij heeft ruime ervaring in management, coaching en scouting op College niveau, Nationale jeugdteams (US onder-20), ODP en de US Soccer Academy.
Visser bezit een uitgebreide kennis van MLS door middel van Match Evaluator Programma’s, USL. Zijn ervaring als technisch adviseur en 10 jaar ervaring als Directeur Coaching jeugdvoetbal organisaties is uniek. Deze organisaties houden zich bezig met spelers, coaches en ouder begeleiding van 1500 spelers en 150 ouders. Erik Visser heeft bij Ajax Jeugd academie gespeeld onder19 (1975/76) en twee keer kampioen geworden van de NCAA Divisie 1 met de universiteit van San Francisco (1978 & 1980).

Visser heeft een Amerikaans voetbal “A” trainerslicentie. Tevens heeft Erik Visser twee master studies behaald op de Universiteit van San Francisco.

Rutger-Jan Bevers

Rutger-Jan Bevers is een Nederlandse coach die 9 jaar gewerkt heeft als assistent-coach bij het mannen voetbalteam van de universiteit van New York in Albany, spelend in de divisie 1 America East Conference. Het team is toen gezamenlijke kampioen in hun conference geworden (2004), verschillende spelers zijn prof geworden en ook voor het Amerikaanse team geselecteerd.
Rutger-Jan heeft ook gewerkt als ODP coach bij de Eastern New York Youth Soccer Associaton.
Hij heeft gevoetbald voor Fingerlakes Desperados, Ithaca New York pdsl 1998 en voor het Capitol Region mannen voetbalteam, zilver medaille winnaar van de Empire State Games in 2002.

Rutger-Jan heeft als coaching directeur gewerkt voor de Euro Futbol United NY en als jeugd coach bij CVV Sparta Enschede. Tevens werkte hij in verschillende posities e.g. NOC*NSF, Municipality of Enschede, ADO Den Haag en Internationale Sports Alliance.

Bevers heeft gestudeerd bij Broom Community College (1997-1998) en bij State University of New York in Cortland (2006-2008) waar hij zijn MBA in Sport Management heeft gehaald.

Roger Bongaerts

Roger Bongaerts is hoofdjeugdopleiding bij VVV-Venlo. Tevens is Bongaerts de W.I.N. technische directeur bij USSSA, een jeugd task-force. Hij heeft ervaring op allerlei voetbalniveau; jeugd zomerkampen in de VS, International Talent scout en Champions League wedstrijd analist voor FC Arsenal. Bongaerts werkte ook voor het comité van de KNVB toen de jeugd competitie regels en regelementen in 2017 zijn geherstructureerd. Hij is de hele wereld overgevlogen naar landen als Australië, Noorwegen, Duitsland, Zweden, België, Slovenië, VS en Engeland om clubs te adviseren.

Bongaerts is goed bekend met het College Soccer in de VS. Hij heeft voor het Adidas Elite Soccer programma gewerkt, een ontwikkelings- en wervingsevenement voor top jeugdspelers, zowel mannen en vrouwen. Hij is ook 3 jaar hoofdcoach geweest bij Park University. Zijn ervaring met werving en scouting van talent, zowel voor het Amerikaanse als het Nederlandse voetbal, zal zeker een bron van onschatbare informatie geven aan showcase deelnemers.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.